Moet ik bij de rechter verschijnen?

In civiele zaken worden veel procedures schriftelijke afgehandeld. Dat betekent dat u tijdens de procedure geen rechter ziet en ook niet bij de rechtbank hoeft te komen. Dit wordt anders als de rechter een comparitie van partijen gelast. Alle partijen bij de procedure moeten dan bij de rechtbank verschijnen. In veel gevallen zal uw advocaat u vertegenwoordigen, maar soms wil de rechter ook de partijen zelf vragen stellen. U moet dan bij de rechtbank verschijnen.

In strafzaken hoeft u niet te verschijnen als u dat niet wilt. U kunt een advocaat u laten vertegenwoordigen. Voor minderjarigen is dat anders. Zij moeten altijd bij hun strafzaak aanwezig zijn. Als de strafrechter het nodig vindt kan hij ook andere personen verplichten naar de zitting te komen.

Neem contact op met een advocaat dagvaarding voor advies en vertegenwoordiging tijdens de zitting bij de rechtbank.

Dagvaarding check advocaat

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Stuur ons een scan, foto of kopie van de dagvaarding en onze advocaten kunnen u binnen korte tijd informeren wat u moet doen. Niet reageren op de dagvaarding betekent doorgaans dat de eis wordt toegewezen. Uw gegevens worden te allen tijde met de grootste discretie behandeld.

Strafrecht dagvaarding?
Moet u voor de strafrechter verschijnen? Een gespecialiseerde strafrechtadvocaat staat u graag bij. Ook pro deo. Neem contact op!

 


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 12:00 tot 16:00 uur.

Dagvaarding Hoger beroep Zitting rechtbank Conclusie van antwoord Eis Betekening Exploot Verzoekschrift opstellen Advocaat Procedure Pro deo Verzet Verstek Strafrecht Werkwijze Gevolgen

Bel de juridische intakebalie

088 - 629 00 28

7 dagen per week bereikbaar

Ook 's avonds en in het weekend


Stel uw vraag via WhatsApp

06 - 21 29 20 19