Opstellen door advocaat

Een dagvaarding wordt doorgaans opgesteld door een advocaat. Een advocaat is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in het recht en beschikt over de vaardigheden om een conflict te vertalen in een juridisch conflict. Bovendien moet de dagvaarding voldoen aan bepaalde eisen en is de inschakeling van een advocaat vaak verplicht. Neem contact op met een advocaat dagvaarding voor het opstellen van een dagvaarding.

Opstellen en bezorgen dagvaarding

De dagvaarding is het eerste processtuk in de civiele dagvaardingsprocedure. Het is belangrijk dat de dagvaarding voldoet aan de eisen die de wet stelt. Enerzijds zijn de eisen van formele aard. Deze houden verband met de oproeping van de gedaagde voor de rechter. Anderzijds bevat de dagvaarding de eis en de gronden, het verweer van de gedaagde en de bewijzen.

De dagvaarding wordt door een gerechtsdeurwaarder via een exploot aan de gedaagde betekend. Dit houdt in dat de dagvaarding door de gerechtsdeurwaarder aan de deur wordt bezorgd, om te voorkomen dat de gedaagde de dagvaarding niet heeft ontvangen en niet verschijnt in de procedure. Neem contact op met een advocaat dagvaarding voor het opstellen van een dagvaarding.

Procesvertegenwoordiging

Niet alleen het opstellen van de dagvaarding is de rol van een advocaat. Gedurende de hele procedure kan een advocaat u als eisende partij bijstaan. De dagvaarding is immers slechts één van de proceshandelingen die plaatsvindt. Andere handelingen die verricht kunnen worden zijn:

  • Opstellen conclusie van antwoord
  • Opstellen conclusie van repliek
  • Opstellen conclusie van dupliek
  • Houden van pleidooi
  • Vertegenwoordiging tijdens een comparitie (zitting bij de rechtbank)
  • Instellen en behandelen hoger beroep

De bijstand van een advocaat is in het civiele recht belangrijk. De rechter heeft een lijdelijke rol in het civiel recht, waardoor partijen zelf stukken moeten opmaken en indienen. De rechter onderzoekt de zaak zelf niet, maar oordeelt over de stukken die hij ontvangt. Dit maakt de deskundigheid van een advocaat onmisbaar. Neem contact op met een advocaat dagvaarding voor het opstellen van een dagvaarding.

Advocaat dagvaarding

Wilt u iemand dagvaarden? Of wilt u hoger beroep instellen tegen een vonnis? Een advocaat kan u gedurende de hele procedure bijstaan. Neem contact op met een van de advocaten van Advocaat Dagvaarding om uw zaak vrijblijvend te bespreken.


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 12:00 tot 16:00 uur.

Dagvaarding Hoger beroep Zitting rechtbank Conclusie van antwoord Eis Betekening Exploot Verzoekschrift opstellen Advocaat Procedure Pro deo Verzet Verstek Strafrecht Werkwijze Gevolgen

Bel de juridische intakebalie

088 - 629 00 28

7 dagen per week bereikbaar

Ook 's avonds en in het weekend


Stel uw vraag via WhatsApp

06 - 21 29 20 19