Dagvaarding ontvangen

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Om een goed begrip te krijgen van wat u te wachten staat kunt u uw dagvaarding laten beoordelen door een advocaat. De aangesloten advocaten kunnen u binnen korte termijn vertellen wat u te wachten staat. Daarnaast kunnen zij u in het proces vertegenwoordigen. In veel procedures is een advocaat namelijk verplicht. Neem contact op met een advocaat.

Betekening, eis, nietigheid, herstelexploot, termijnen, verzet

De dagvaardingsprocedure bevat vele formaliteiten en termijnen. Aan deze vereisten dient u zich te houden. Als u dit niet doet loopt u de kans dat de vorderingen van de tegenpartij worden toegewezen. Lees meer.

Conclusie van antwoord door advocaat nodig (reactie op dagvaarding)

Als u bent gedagvaard moet u actie ondernemen. Zonder actie wordt de vordering van de tegenpartij toegewezen. U kunt verweer voeren tegen een dagvaarding via de conclusie van antwoord die een advocaat voor u kan opstellen en indienen. Bovendien kunt u een tegenvordering indienen. Lees meer.

Verzoekschrift ontvangen (in ontslagzaken en familiezaken waaronder de echtscheiding)

Niet alle juridische procedures verlopen echter via de dagvaarding. Er is ook een verzoekschriftprocedure. Deze lijkt sterk op de dagvaardingsprocedure, maar is toch fundamenteel anders. Een advocaat is vaak verplicht. Lees meer.

Hoger beroep

Nadat de rechter een vonnis heeft gewezen kunt u in de meeste gevallen in hoger beroep gaan. Een hoger rechter (meestal het gerechtshof) zal nogmaals over de zaak buigen en opnieuw oordelen. Hoger beroep is mogelijk in de strafprocedure en de civiele procedure. Lees meer.

Strafrecht dagvaarding ontvangen

De dagvaarding in strafzaken heeft een andere betekenis en gevolg dan in de civiele procedure. Als u een strafrechtelijke dagvaarding ontvangt, verdenkt het Openbaar Ministerie u van het plegen van een strafbaar feit. Een advocaat kan uw verdediging voeren. Lees meer.

Dagvaarding check

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Stuur ons een scan, foto of kopie van de dagvaarding en onze advocaten kunnen u binnen korte tijd informeren wat u moet doen. Niet reageren op de dagvaarding betekent doorgaans dat de eis wordt toegewezen. Uw gegevens worden te allen tijde met de grootste discretie behandeld.

Strafrecht dagvaarding ontvangen?
Moet u voor de strafrechter verschijnen? Een gespecialiseerde strafrechtadvocaat staat u graag bij. Ook pro deo. Neem contact op!


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 12:00 tot 16:00 uur.

Dagvaarding Hoger beroep Zitting rechtbank Conclusie van antwoord Eis Betekening Exploot Verzoekschrift opstellen Advocaat Procedure Pro deo Verzet Verstek Strafrecht Werkwijze Gevolgen

Bel de juridische intakebalie

088 - 629 00 28

7 dagen per week bereikbaar

Ook 's avonds en in het weekend


Stel uw vraag via WhatsApp

06 - 21 29 20 19