Dagvaarding

Rechtszaken vangen vaak aan met een dagvaarding. Op juridische problemen of procedures zit niemand te wachten. Gelukkig kunt u gebruik maken van de expertise van de advocaten die zijn aangesloten bij Advocaat Dagvaarding. Neem contact op met de intakebalie om uw dagvaarding te laten beoordelen of vind een vestiging bij u in de buurt. Vind een advocaat.

Wat is een dagvaarding?

De dagvaarding is in vele procedures het startpunt van een rechtszaak of juridische procedure. U dient altijd twee verschillende procedures te onderscheiden:

  • De civiele dagvaardingsprocedure
  • De strafrechtelijke dagvaardingsprocedure

Het verschil is eenvoudig. Bij de laatste gaat het om een dagvaarding vanwege het plegen van een strafbaar feit. Bij de eerste gaat het om de relatie tussen burgers en ondernemingen onderling. Een voorbeeld is schadevergoeding vanwege wanprestatie. Een advocaat kan u in alle procedures bijstaan. Lees meer over de dagvaarding algemeen.

Wat zijn de gevolgen?

Het gevolg van een dagvaarding is bijna altijd dat u voor de rechter moet verschijnen. Juridische bijstand is dan gewenst.  Daarnaast zijn nog meer gevolgen denkbaar. Lees meer over de gevolgen.

Procedures

Niet bij alle juridische procedures wordt gebruik gemaakt van een dagvaarding. Welke dat wel zijn en wat u moet doen als u een dagvaarding heeft ontvangen of iemand wilt dagvaarden leest u hier.

Stappenplan

Dagvaarding ontvangen? Weet u niet wat u moet doen? Speciaal voor u hebben we een stappenplan opgesteld zodat u weet wat u moet doen en wat juist niet. Lees meer.

De rol van een advocaat

In alle juridische procedures kan een advocaat u voorzien van het beste juridische advies. Als u een dagvaarding heeft ontvangen of juist iemand wilt dagvaarden kunt u contact opnemen met de Dagvaarding Intakebalie. Een advocaat kan u bijstaan in de gehele procedure.

Dagvaarding check

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Stuur ons een scan, foto of kopie van de dagvaarding en onze advocaten kunnen u binnen korte tijd informeren wat u moet doen. Niet reageren op de dagvaarding betekent doorgaans dat de eis wordt toegewezen. Uw gegevens worden te allen tijde met de grootste discretie behandeld.

Strafrecht dagvaarding?
Moet u voor de strafrechter verschijnen? Een gespecialiseerde strafrechtadvocaat staat u graag bij. Ook pro deo. Neem contact op!


7 dagen per week bereikbaar. Op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur, op vrijdag van 8:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 12:00 tot 16:00 uur.

Dagvaarding Hoger beroep Zitting rechtbank Conclusie van antwoord Eis Betekening Exploot Verzoekschrift opstellen Advocaat Procedure Pro deo Verzet Verstek Strafrecht Werkwijze Gevolgen

Bel de juridische intakebalie

088 - 629 00 28

7 dagen per week bereikbaar

Ook 's avonds en in het weekend


Stel uw vraag via WhatsApp

06 - 21 29 20 19